Girls in SEO

Uprkos sve većem interesovanju i učešću žena u tehnološkoj industriji, statistike ukazuju na to da su žene i dalje manje zastupljene u ovoj oblasti, kako u Srbiji tako i u svetu.
Razlozi za ovaj disbalanas su razni – predrasude i uticaj društva, obrazovanje, kao i uverenje da žene nisu pogodne za tehnološku karijeru.
Jedan od načina da se pomogne ženama da uđu u svet tehnološke industrije i ostvare svoje profesionalne karijere, jeste i zapošljavanje onih koje su na početnim nivoima znanja.
S obzirom da su one trenutno zanemarane na početnim pozicijama, ovo bi mogao biti način da steknu željeno iskustvo i brže napreduju.
 
Sve je veći broj grupa za žene u tehnološkoj industriji. Uloga ovih grupa je da se žene umreže, razgovaraju o izazovima i uspesima, kao i da se međusobno podržavaju.
Kako Gender Knowledge Hub nastoji da podrži i osnaži žene u svim aspektima života, tako smo i prilikom kreiranja našeg novog webiste-a odlučile da ovaj posao poverimo baš ženama iz IT industrije.
 
U saradnji sa grupom za podršku ženama u oblasti Search Engine Optimizacije, Girls in SEO, angažovale smo žene i devojke baš na početnom nivou zanja u IT oblasti. Rezultat ove saradnje je na ovom linku https://genderhub.org.rs/.
Girls in SEO je za sada grupa na Facebook-u nastala u septembru 2020. sa ciljem razmene ideja, znanja i iskustava iz oblasti SEO-a i drugih srodnih oblasti.
Grupa sada broji više od 1000 članica, i namenjena je svim ženama i devojčicama, bilo da se bave web dizajnom, copywritingom, marketingom, web developmentom ili su frilenserke, preduzetnice i slično.